סביבה חד פעמית: האם התאגידים העירוניים יכולים להוביל מציאות סביבתית מקיימת? - איגוד התאגידים העירוניים

סביבה חד פעמית: האם התאגידים העירוניים יכולים להוביל מציאות סביבתית מקיימת?

חדפ

סביבה חד פעמית: האם התאגידים העירוניים יכולים להוביל מציאות סביבתית מקיימת?
פאנל בהשתתפותם של: מר אלעד עמיחי, סמנכ"ל שלטון מקומי במשרד להגנת הסביבה; מר ניר ונגר, ראש מועצה אזורית תמר; גיל ליבנה, מנכ"ל איגוד ערים דן לתברואה ויו"ר פורום תחנות המעבר הממיינות; גב' לאה פדידה, מנהלת אגף קשרי ציבור וקהילה בקק"ל; מר ערן ספיר, מנכ"ל חטיבת שירותי איכות הסביבה בחברת ורידיס; ומר זיו דשא, ראש מועצת זיכרון יעקב ויו"ר הוועדה להגנת הסביבה של מרכז השלטון המקומי

זיו דשא מעלה כי הוא חושב שהאחריות במגוון תחומים, גם הסביבתי, הוא בתאגידים העירוניים וברשויות. "זה טיפול נכון ומקצועי יותר.
מי שמסתכל לתושבים בעיניים בשביל למצוא פתרונות זה אנחנו, כל אלו שיושבים כאן".
כמו כן, ציין כי אנחנו תכף נהיה במשבר אמיתי בתחום הפסולת ומזהיר: "אם המדינה לא תקבע את זה על ידי חקיקה, ויתקצבו את זה בהתאם, בהקמת מתקני קצה במרחבים השונים לא יהיה טוב".

אלעד עמיחי הסכים עם דבריו של דשא ואמר כי חייבים לקבע רגולציה לקבוע את כללי המשחק עם כללי משחק ברורים לטיפול בפסולת וזה לדעתו נכון ביותר.

בתשובה על תכנית העבודה וביצוע שלה – טען כי ראשי הרשויות והמועצות לא באמת יושבים יחדיו, ולכן זה לא מתקדם.

ניר ונגר טען כי כאן בפאנל יש אמנם הסכמות, אבל כששומעים את המילים "חקיקה" "נקדם" וכדומה – בפועל "הכול מלא פסולת באזור שלי. אין זמן לחקיקה עם הבעיות שכרוכות בכך.
אנחנו אצלנו היום יכולים לקדם את הדברים כדי לתת לכם כמה שנים לתקן עוולות עבר. תנו לנו לעזור לכם לפתור את הבעיה".
עוד הוסיף כי החינוך והאהבה לטבע זה חשוב. אבל בסוף ישנה חשיבות רבה לאכיפה. "זו האחריות של רשויות וחברות פרטיות-מקצועיות מאשר מכרז פתוח לכל המרבה במחיר".

גיל ליבנה ציין בחריפות כי הם לא רוצים אסטרטגיה אלא תכנית עבודה ותקציבים כדי שיוכלו לטפל בפסולת. "הטיפול מאוד פשוט, אוספים פסולת, ממיינים, מביאים לקצה. אתר ההטמנה סתום בגלל הדרג הממשלתי. הבעיה שלנו לא אסטרטגיה אלא צוותים שישבו איתנו ויבנו איתנו תכנית עבודה. התאגידים העירוניים כזרוע של העיריות יכול להוציא לפועל ולעזור לעיריות בנושא הפסולת".

ערן ספיר הוסיף כי הבעיה היא במקום אחר ממה שדובר כאן. ההסכמה היא מקצה לקצה, אבל כדי שדברים יקרו – צריך לשבת ולחשוב מהסוף להתחלה ולא ההיפך. "אנחנו שוכחים שהדברים במדינה יכולים לרוץ מהר יותר ממה שהשלטון המרכזי מסוגל לבצע".

לבסוף, ציינה לאה פדידה כי הם מרגישים חסרי אונים. "כל אחד ואחת מאיתנו מחויבים לשמור על היער לדורות הבאים. פסולת בניין אצלנו זה פסולת מסוכנת מאוד לסביבה. ניסינו לעשות שת"פים עם משרד לאיכות הסביבה. חקיקה לא חסר. מה שאנו עושים היום זה לעצב את דעת הקהל. כל ראש עיר שרוצה יכול לבוא, ובואו נכשיר את הלבבות של בני הנוער. אנשים הבינו שהמרחב הפתוח זה המקום שהציבור מרגיש בטוח וצריך להחזיר לו אהבה. אנו קוראים לתוכנית שלנו "נאמני יער" . זאת תוך קריאה לעזרה של המועצות האזוריות ועוד שותפים כדי לאכוף ולהוסיף תקציבים״.

meet

מערכת CHANCE TO MEET

חברים וחברות יקרים,כבכל שנה וועידת איגוד התאגידים העירוניים מהווה הזדמנות לפגוש, להכיר ולשוחח עם בעלי תפקידים ברשויות המקומיות ובתאגידים מקבילים. אך מה קורה אם רוצים

המשך קריאה »

שיתוף הכתבה:

דילוג לתוכן